BACK TO WORK

PROJECT DESCRIPTION

Until recently the Tokyo office of Hilton Worldwide had been located in the nearby Shinjuku Hilton Hotel on a floor designed for hotel usage. Rising demand for hotel space on the backdrop of increasing tourist numbers and operational deficits because of the compartmentalized hotel layout triggered the idea to move to an office building.

Shinjuku Oak Tower, located in proximity to the Hilton Shinjuku hotel was selected as the new space. All workspaces are grouped in islands in an open office setup with exposure to daylight. All support spaces and meeting areas are grouped along the building core creating good visibility throughout the office.

The ceiling of the enclosed spaces at the core is dropped and accentuated with a line of indirect lighting. The selection of materials together with the lighting concept is toned down with warm colours creating an analogy to hospitality spaces found in hotels.

Partners in creative solutions

PROJECT AREA

1,500 m2

PROJECT LOCATION

Tokyo